ZsidaiHome
0

Fenntartható ételek az otthonodba kiszállítva!
Legyen az ökológiai lábnyomunk a lehető legkisebb. Mi már megtettük a lépéseket.


 Az At Home-mal a klasszikus „azonnali” éttermi házhozszállítás környezettudatos, gazdaságilag is fenntartható, minőségi és elérhető alternatíváját dolgoztuk ki. A hagyományos éttermi házhozszállításhoz képest nagyságrendekkel kevesebb és környezetbarátabb csomagolóanyagot használunk.  Az ételeink nagy része a csomagolással együtt készíthető el, így próbáltuk minimálisra csökkenteni az otthoni mosogatást és ezzel a víz-, vegyszer- és energiahasználatot.  

 

Ételeinket tartósítószer és adalékanyag hozzáadása nélkül készítjük, ennek ellenére a hűtőben legalább egy hétig eltarthatóak az alkalmazott vákumcsomagolás miatt. A több napos eltarthatóság és a 2 adagos kiszerelés miatt a kiszállítási sűrűség is csökken, így a kiszállítás karbon lábnyoma is a hagyományos házhozszállítás töredéke.

 


Milyen lépéseket tettünk már?


Törekszünk arra, hogy szezonális alapanyagokat használjunk és csak hazai beszállítókkal dolgozzunk.  Olyan beszállítókat igyekszünk választani, akik hozzánk hasonlóan környezettudatosan gazdálkodnak, csökkentve a szállítás, csomagolás során keletkezett hulladékot.

Csak magyar beszállítókkal dolgozunk és amennyiben lehetséges, magyar termékeket használunk. Így a környezetkímélőbb a szállítmányozás, ezzel is csökkentve az ökológiai lábnyomunkat.

 

Újrahasznosítunk, újrahasznosított eszközöket használunk és kerüljük az eldobandó műanyag használatát. 

 

Az energiahatékonyságra törekszünk: energiatakarékos rendszerekkel, energiahatékony berendezéseken dolgozunk.

 

A gépészeti rendszer kiépítése során minden éttermünkben hővisszanyerő-rendszert építtetünk ki, ezzel az épület akár 80-90%-kal kevesebb energiát használ a fűtés, hűtés és a melegvíz előállításához.

Ezen felül egy helyi vagy központi zsírfogó berendezés segítségével zsírtalanított szennyvíz folyik a csatornába, ezzel biztosítva annak hosszan tartó működését.

A Zsidai home ételek modern technológiával felszerelt termelő üzemünkben készülnek, ahol indukciós tűzhelyeket használunk a hagyományos gáztűzhelyek helyett.

 

A konyhai hulladékot és így a használt sütőolajat is szelektíven gyűjtjük, amelyeket egy erre dedikált cég szállít el a Fővárosi Csatornázási Művek telephelyére, ahol egy rothasztó silóban biogáz készül belőle.


Szelektíven gyűjtjük a papírárut, a kartonokat, amelyeket külön szállíttatunk el újrahasznosítás céljából.

Kukaprést használunk hulladéktárolóink maximális kihasználtsága érdekében, így 30%-kal kevesebb konténerre van szükségünk és így kevésbé gyakori elszállítás szükséges, ezzel csökkentve a szemételszállítás üzemanyag-szükségletét.

Folyamatosan azon dolgozunk, hogy a papír alapú adminisztrációt kiiktassuk működésünkből és ahol lehet, digitális eszközöket használunk.

 

Környezetbarát vízhasználatot folytatunk.

 

A tudatos vízhasználat az egyik legfontosabb része a fenntartható működésnek. Kollégáinkat folyamatosan arra tanítjuk, hogy felelősen bánjanak a vízzel és ha nem muszáj, ne folyassák feleslegesen.

Mosogatógépeink és mosógépeink energiatakarékosak és a lehető legkevesebb vizet használják.

 

Környezettudatosságra neveljük kollégáinkat.

 

Munkatársainkat folyamatosan képezzük arra, hogy amellett, hogy minden fenntarthatóságot elősegítő szabályt betartsanak, proaktívan is változtassanak a folyamatokon, amennyiben hibát észlelnek.

 

Hosszú távra tervezünk.

 

Felelős családi vállalkozásként hosszú távra tervezünk. Ugyan rövidtávon sokkal drágább energiatakarékos eszközökre váltani, de hosszú távon ez mind megtérül. Mi gondolunk a jövő generációira is.

KÉRDÉSED VAN? ÍRJ NEKÜNK!
Kosárhoz adva
- There was an error adding to cart. Please try again.
Mennyiség frissítve
- An error occurred. Please try again later.
Törölve a kosárból
- Can't delete this product from the cart at the moment. Please try again later.